„Почни на два точка“

linija

thumbnail 1Дана 24.05.2018.године у Предшколској установи „Невен“ је организовано дружење са представницима Бициклистичког савеза Србије и нашим прослављеним бициклистом, олимпијцем Иваном Стевић.

У склопу припрема за 58.Међународну трку кроз Србију, чији је један од домаћина и Општина Мионица (домаћин прве етапе) , данас ћемо спровести промо кампању „Почни на два точка“ у вртићу „Невен“ и Креативни-школски полигон са ученицима ОШ „Милан Ракић“.“-истакао је Немања Илић, представник Бициклистичког савеза Србије.

Промо активност „Почни на два точка“ спроведена је у Предшколској установи „Невен“ са децом узраста од 3 до 5 година. Увертиру тестирању деце у вожњи гуралица имала су деца припремних предшколских група која су својим креативним ликовним знањем улепшали полигон. Око 90 деце имало је ту могућност да се опроба у тест вожњи гуралице на траси дугој 20 –так метара и спозна како своје, тако и могућности малог дво точкаша.

У наредном периоду, до 06. јуна, наши најмлађи имаће могућност да заједно са својим васпитачима и специјалистом за физичко васпитање Марком Милић, вежбају и тренирају вожњу гуралица, које су на поклон добили од Бициклистичког савеза Србије.

По речима Немање Илић: „ Најбољих 48 (24 дечака и 24 девојчице) имаће ту част да отворе 58. Трку кроз Србију у Мионици 07.06.2018.године у поподневним сатима." Посебну захвалност дугујемо и малом дечаку Јанку Марковић који је данас био асистент судије-стартер на тестрирању. Најбоље очекују награде, а вртић“ Невен“ надамо се у ближој будућности редован учесник пројекта „Почни на два точка“.“

Захваљујемо се Бициклистичком савезу Србије на урученом поклону, и надамо се да ће ово у будућности подстаћи наше најмлађе да се баве овим спортом, јер бициклизам је саставни део нас и свако треба да вози бицикл.

linija

Login Form